Hvad er Farbar?

Farbar handler om børn, teknologi og oplevelser. Det er en herlig vidunderlig nørdet verden. Jeg anmeldelser produkter, deler praktiske tips og tricks, samt mine holdninger om forældreorlov eller andet der bevæger sig i verden.

YouTube, Instagram og så videre

Farbar er først og fremmest en blog, men ind i mellem laver jeg også YouTube-video fra mit avancerede tv-studie – “What’s up youtube (…) smash that subscribe button!”, som de unge vist sagde engang.

Farbar forsøger sig også lidt på Facebook (så vi må se om det er umagen værd), og jeg kan selvfølgelig ikke holde mig fra Twitter. Og så eksperimenterer jeg lidt med nymodens Instagram – det er vist det de unge vil have. Men god gammeldags blog og YouTube er altså det primære.

Hvem?

Bag bloggen står jeg, Janus Sandsgaard, far til børn årgang 2003, 2020 og 2021. Til daglig er jeg digitaliseringspolitisk fagchef i Dansk Erhverv, og efter mørkets frembrud den ene af to værter på podcasten Tech i TV – men her altså med privatnørdet soloprojekt. Corona-nedlukningen af Danmark spillede en vigtig rolle for børn og blog.

Mit toptunede mediecenter.

Ideblokken

Jeg har en hel del flere ideer end jeg har tid, hvilket må være en pointe i sig selv. Her er noget af det jeg har på blokken. Det markerede er eksempler op indhold du allerede nu kan nyde. Listen er så langt fra komplet, men blot eksempler på hvad der rører sig her på bloggen.

 • #Babyhacks og guides til dit & dat. Se fx min pakkelisten til hospitalet, tag med i Fars Legestue, eller forbered dig på sommeren med Hold baby cool – tips til baby under hedebølge. Jeg ha søreme også en opskrift på hjemmelavet sveskemos.
 • Tanker og phølelser – om orlov, arbejdsliv og FOMO og den slags. Jeg har en hel videoserie (playliste) om det på YouTube.
 • Jagten på den ikke-afskyelige babyalarm. Efter fem måneders indgående test er jeg ved at være klar, og har de første optageler i kassen. Og inden jeg for smølet mig færdig med det, er der søreme noget helt nyt og lovende på vej fra den danske startupverden.
 • Anmeldelser af film, dokumentar,- og tv-serier og bøger. Se fx dokumentarserien “Babies” på Netflix eller den måske perfekte bog til din 1-2 årige.
 • Orlov og isolation under orlov – historier fra det ganske land.
 • Babygadgets (anmeldelser og sjov). Jeg har allerede taget en prøvetur med baby-tracker, og kigger nysgerrigt på dig, MamaRoo 4.0. Og så er jeg spændt på om et gammeldags GoPro (snart niende udgave) faktisk er fremtiden babycam? Update: Der er det vist ikke, men har vist sig praktisk til at skyde YouTube-video med små børn om benene. Til gengæld har jeg en video om en smart sugerørskop.
 • Stifte “Den løbende fædregruppe”.
 • Interview med eksperter der giver hjælp til bl.a. orlovsformalia.
 • Inspektionen™ – besøg hos andre fædre på orlov for at tjekke op på om de nu har styr på det. Den blev sat på pause under corona, men ideen ikke glemt!
 • Farbar mener: Holdninger til vacciner, ego-tid, 5G-spektakel, uddannelsesvalg, offentlig digitalisering og skærmskræk (vogt jer, anti-vaxxers!).
 • Springe ud som en af de irriterende typer der spæner med baby i løbevogn. Barnet skal lige være klar, og så tror jeg at Thule Chariot Sport bliver vores nye bedste ven.
 • Walk n’ talk med barnevogn (post-corona). Foreløbig er det bare blevet til en test-tur af udstyret med mig selv og baby.
 • Tanker om barsel i 2020 og 2021 vs. 2003.
 • Brevkassen. Med tre børn over to årtier jeg har jeg i ubeskedenhed en del erfaringer og holdninger til tingene. Test mig! 😉
 • Forældretech og fædrefrigørelsesteknologier. og anmeldelser af digitale selvbetjeningsløsninger (faderskab, navngivning m.v. – foreløbig synes jeg det går bedre end man kunne frygte)
 • Protips og husflidsråd. Den hjemmesimrede æblemos kan kun gå for langsomt 😉

Reklamelink!

De produkter jeg omtaler på bloggen har jeg købt og betalt med egne penge, lige som meninger om dem er mine egne. Farbar er er hobbyprojekt som jeg deler kvit og frit med dig og resten af verden.

Farbar linker flittigt til en masse på imernettet – andre blogs, nyhedsmedier, tekniske specifikationer, sociale medier, statistikker, myndigheder m.v.

Nogle gange benytter jeg reklame-links (såkaldte affiliate-links) til produkter hos forhandlere. Det betyder at jeg får en skærv, hvis du følger linket og køber produktet. Det koster dig selvfølgelig ikke en krone. Alle reklamelinks er markeret med ordet “reklamelink” eller “annoncelink”, så du kan se hvad der sker, jf. Forbrugerombudsmandens vejledning på området.

Praktisk kører reklame/annonce-linkene via det danske affiliatenetværk Partner-Ads. For at få betaling sker der en registrering når du klikker på et reklamelink. Partner-ads lægger en cookie og registrerer IP-adresse m.m. for at kunne spore at et salg/et lead kommer fra Farbar. Oplysningerne bruges udelukkende til dette formål. Partner-ads registrerer, opbevarer og behandler de nævne data i overensstemmelse med Partners-ads persondatapolitik.

Hvis du ikke bryder dig om det, kan du selvfølgelig sagtens finde produkt og forhandler på anden vis og altså uden om bloggen . Vi er stadig lige gode venner af den grund, og du har samme adgang til bloggen, YouTube-kanalen m.v. uanset hvad du foretrækker.

Kontakt

Du kan fange mig på alverdens digitale kanaler, men jeg foretrækker en god gammeldags e-mail => janus@janus.dk

Navne er svære. Både til blogs og til babyer. En hel del ideer har været på bordet, og i slutspurten var Fædrelandet. Det blev dog Farbar der vandt, og det var interneteksperten David Lorentzen som fandt på det og delte generøst. Mange tak til David for det!

Nej, jeg kunne ikke lade være 😉