Hvad er Farbar?

Farbar handler om baby og orlov og alt hvad dertil hører. Det er en vidunderlig nørdet verden. Jeg har flere ideer end jeg har tid, hvilket nærmest er en pointe i sig selv. På blokken til den kommende tid:

 • Tanker og phølelser om orlov, arbejdsliv og FOMO.
 • Jagten på den ikke-afskyelige babyalarm (efter fem måneders indgående test er jeg ved at være klar, og har de første optageler i kassen).
 • Anmeldelse af dokumentarserien “Babies” på Netflix.
 • Orlov og isolation under orlov – historier fra det ganske land.
 • Babygadgets (anmeldelser og sjov). Ja, jeg kigger bl.a. på dig, MamaRoo 4.0. Og jeg er spændt på om et gammeldags GoPro (snart niende udgave) faktisk er fremtiden babycam?
 • #Babyhacks og guides.
 • Interview med eksperter der giver hjælp til bl.a. orlovsformalia.
 • Prøvetur med baby-tracker.
 • Inspektionen™ – besøg hos andre fædre på orlov for at tjekke op på om de nu har styr på det (post-corona).
 • Stifte “Den løbende fædregruppe”.
 • Springe ud som en af de irriterende typer der spæner med baby i løbevogn (barnet skal lige være klar – og jeg tror Thule Glide 2 bliver vores nye bedste ven).
 • Guides til dit & dat (se fx min Pakkelisten til hospitalet, eller Hold baby cool – tips til baby under hedebølge).
 • Walk n’ talk med barnevogn (post-corona).
 • Farbar mener: Holdninger til vacciner, 5G-spektakel, uddannelsesvalg, offentlig digitalisering og skærmskræk (vogt jer, anti-vaxxers!).
 • Tanker om barsel i 2020 vs. 2003.
 • Fædrefrigørelsesteknologier. og anmeldelser af digitale selvbetjeningsløsninger (faderskab, navngivning m.v. – foreløbig synes jeg det går bedre end man kunne frygte)
 • Protips og husflidsråd.

… og meget mere. Jeg er ved at indrette tv-studie, så på et tidspunkt kommer der også levende billeder (“What’s up youtube (…) smash that subscribe button!”, som de unge vist sagde engang).

Hvem?

Bag bloggen står jeg, Janus Sandsgaard. Til daglig er jeg digitaliseringspolitisk fagchef i Dansk Erhverv, og efter mørkets frembrud den ene af to værter på podcasten Tech i TV – men her altså med privatnørdet soloprojekt. Anledningen er at jeg midt i Corona-nedlukningen af Danmark blev far for anden gang på sektens år.

Mit toptunede mediecenter.

Kontakt

Du kan fange mig på alverdens digitale kanaler, men jeg foretrækker en god gammeldags e-mail => janus@janus.dk

Farbar forsøger sig også lidt på Facebook (så vi må se om det er umagen værd), og jeg kan selvfølgelig ikke holde mig fra Twitter. Og så er jeg på vej ombord på Instagram – det er vist det de unge vil have.

Navnet

Navne er svære. Både til blogs og til babyer. En hel del ideer har været på bordet, og i slutspurten var Fædrelandet. Det blev dog Farbar der vandt, og det var interneteksperten David Lorentzen som fandt på det og delte generøst. Mange tak til David for det!

Beta

Lige nu-og-her er Farbar tanker der finder form, og som og lever en lidt stille og klemt tilværelse mellem job og baby, hvilket nærmest er en pointe i sig selv. “Release early; release often“, som de siger. Men du du fandt mig. Hyggeligt! Og du er velkommen til at kigge på mens jeg bygger op. Jeg går på rigtig orlov i efteråret, her satser jeg på at kunne kaste mig over nogle af de lidt mere ambitiøse tiltag.(her ligger allerede en del råvideo og venter på at blive klippet).

Nej, jeg kunne ikke lade være 😉